bij de kapper
bij de kapper

Vachtverzorging

Een Lagotto heeft een bijzonder vacht. Hij verhaart niet en er wordt vaak gezegd dat de Lagotto weinig allergeen is. De krullen maken het hondje erg aansprekend en aaibaar. Na dat het puppyvacht helemaal vervangen is door het vollwassen vacht is er maar weinig klitvorming.

De vachtverzorging kan makkelijk gehouden worden door de hond drie á 4 keer per jaar kort te knippen of te scheren. Verder moeten regelmatig de haren uit de oren getrokken worden, een klusje dat Lisa helemaal leuk vindt. Als de hond van pup af aan gewend is an deze handelingen gaat het vrij snel.

 

Voor een hond die regelmatig geshowed word is de vachtverzorging van de Lagotto anders, dan moet men meer tijd in de verzorging steken omdat het vacht vrij lang is en meer vuil vasthoudt. 

Lisa wordt voor de zomer geschoren, een kant is al klaar!
Lisa wordt voor de zomer geschoren, een kant is al klaar!

Met warm weer vinden veel honden en hun eigenaren het prima als de hond geschoren is. Het haar op de kop groeit minder hard dan op het lichaam, je kan dus het lichaam laten scheren en de kop met een schaar knippen. Belangrijk is dat het vacht op en in de oren kort word gehouden om het typische beeld van een Lagotto te blijven houden. De staart hoort ook kort en zeker niet met een vlag geknipt te worden.