de bevalling en wat vooraf ging

allemaal aan de melkbar
allemaal aan de melkbar

dracht

Biene was al vanaf dag een van de dracht "zwanger". Beetje dromerig, hoofd in de wolken. Hier zie je haar tijdens een balans-oefening: gewoon even smokkelen en een achterpoot op de grond zetten i.p.v. op het wiebelkussen!

Met vriendinnen Wienni en Donja. Biene laat al zien dat haar buikje ruimte nodig heeft. 

Met moeder Lisa, (links) en dochter Nova (rechts). 

Detectiespeuren is een nieuwe hobby van ons en dat blijven we ook tijdens de dracht doen.  Ze vindt het geweldig en doet het goed! 6 dagen voor de bevalling mocht Biene nog examen doen, zonder andere honden erbij en zijn we geslaagd voor level 2 SIFD. Knappe Biene!

laatste loodjes

Begin juli groeit het buikje uit tot een buik. Biene zorgt dat ze de achterpoten altijd naar achteren legt zodat ze veel ruimte geeft aan de pups!

Ze mag nog even vakantie vieren in Bergen aan Zee met zus Bente en tante Elena. Heel ontspannen en als ze terug is in Vlaardingen is ze helemaal in de "Zen-modus". Niets brengt haar uit haar rust en we doen niets anders dan wachten op de bevalling, goed eten en groeien. 

de bevalling

In de ochtend van 21.07. laat Biene haar eten staan, voor mij een duidelijk teken dat er iets gaande is. De hele dag doen we rustig aan maar 's avonds is er nog niets gebeurt. Maaike is inmiddels gearriveerd en we maken ons klaar om te gaan slapen. Biene gaat maar bij Maaike op de bank liggen, lekker steun zoeken en ondertussen stilletjes werken.  

En om 1:40 in de ochtend van 22.07. word de eerste pup geboren. 12 Minuten later volgt de tweede, witte reu. 

Dan is er 2 uur rust. Alleen de buik krijgt het formaat van een skippybal! Om 4 uur hebben we 4 pups, twee witte en twee bruine. De buik van Biene is nog steeds heel erg groot en we gaan niet meer uit van "maar" 6 pups. 

Om half 7 zijn er 6 pups geboren en de buik is nog steeds groot! Waar gaat dit heen? De al geboren pups maken zich nergens druk om en gaan alvast neus aan neus in de lies van Biene liggen. 

Om 8 uur is de laatste pup ook geboren en het achttal is kompleet. We zijn weer helemaal blij met 8 gezonde pups in alle kleuren. Het zijn 5 reutjes en 3 teefjes en ze doen allemaal hun best om te groeien. De buik van Biene is nu ook geslonken en ze is weer de rust zelve.