Lagotto Lisa

Lisa
Lisa

Lisa is haar roepnaam, met stamboomnaam heet ze Lakeside Pride Agnello. Lisa komt uit de kennel Lakeside Pride. Lisa is helemaal opgevoed en getraind met clickertraining en het is een heerlijk vrolijke, open en enthousiaste hond. Ze is gezond, zonder enige overgevoeligheid, en we zijn iedere dag weer blij met haar. 

Ze is getrained in Gedrag en Gehoorzaamheid en heeft het GG1 Diploma gehaald. Op naar de GG2! We deden met veel plezier een keer in de week jachttraining, helaas ontbreekt het nu aan tijd. Dus doen we behendigheid en eens in de twee weken speuren we. Lisa gaat met me skeeleren, we trainen ook treibbal en vooral is ze een fijne gezinshond.

 

 

 

 

 

Leven met een Lagotto

ook zwart water is water voor een Lagotto
ook zwart water is water voor een Lagotto

Op deze foto is Lisa ongeveer 11md oud. Lagotti zijn waterhonden met een aanleg tot zelfstandigheid. Daarom was mijn doel, dat Lisa alleen op commando gaat zwemmen en meestal lukt het! Foto's als deze maak ik de laatste jaren niet meer. Let op de witte voetjes van de kooiker!

Als pup was ze ook erg leuk. Ze was en is heel aktiev en open voor alles wat ik met haar doe.

Met twee jaar is ze heel gehoorzaam en werkt ontzettend graag waarbij ze ook eigen initiatief toont.

Met 5 jaar is het een zelfbewuste dame, die goed weet hoe ze haar mensen om de pootjes kan wikkelen. 

 

Lisa en zus Flora
Lisa en zus Flora

Dit is Lisa met haar zus Flora. Die twee zijn echte vriendinnen, ook al zien ze elkaar niet al te vaak. Ze lijken wel op elkaar, inmiddels is Flora ook net zo licht als Lisa. Lagotti onderling kunnen heel erg lief spelen, ze gaan zachter met elkaar om dan veel andere rassen.

Lisa is erg leergierig en wil ook graag haar trucjes laten zien.  Poot geven, zwaaien, apporteren, volgen - alles doet ze met enthousiasme. 

 

 

 

 

 

Lisa springt over Rakker heen, hij blijft gewoon rustig staan.    

Lisa  op leeftijd

Lisa is ook op hoge leeftijd nog heel jeugdig. In 2020 is ze 12 en we doen nog iedere week hoppers. Grootste beloning is het apporteren  en ze heeft er heel veel lol in.

op 22-10-22: Biene (7 jaar), Lisa (14) en Ronja (16)
op 22-10-22: Biene (7 jaar), Lisa (14) en Ronja (16)
een dag later: Biene (7), Lisa (14) en Hayca (2)
een dag later: Biene (7), Lisa (14) en Hayca (2)
4.8.2020: Lisa, Ronja, Gina, Biene
4.8.2020: Lisa, Ronja, Gina, Biene