Pups geboren 28 augustus 2018  Gatsby x Biene

Rosa - Nova - Choufke - Frunzel - Frankie - Nino

Biene en Great Gatsby

4 weken oud

2 weken oud

Even voorstellen

De pups krijgen hier een nestnaam, dat is dan ook gelijk de stamboomnaam. Het Nest van Biene en Gatsby heeft de letter F. Mag ik voorstellen:

Franky, de eerstgeboren reu. Franky is helemaal bruin.

Freddy was de derde. Freddy is wit met een beetje oranje aan de kop.

Feya was de vijfde. Feya is oranje met witte aftekeningen, een echte mooie dame. 

Frits is de tweede. Frits is een witte reu, hij kreeg hier een blauwe stip op zijn billen.

 

Frodo was nummer vier, een bruine reu met vier witte poten en een wit staartpuntje.

Fiorella, de laatste, is helemaal bruin. Fiorella betekend kleine roos en ze beloofd een hele mooie teef te worden.


Ze zijn 1 week oud, iedereen heeft het geboortegewicht verdubbeld

Great Gatsby vom Hoffmannseck

Hij wordt Gatsby genoemd en woont samen met zijn zoon Amaro in de buurt van Jever in Duitsland. Gatsby is erg lief, speelt en werkt graag met zijn mensen en kan heel erg knuffelig zijn. Hij is heel zeker in zijn optreden en maakt graag contact met grote en kleine mensen en honden.   

Stamboom F-nest de Wollige Hond

5Generatie Stamboom
5Generatie Stamboom

Lisa, Biene, Amaro en Gatsby. 

Fliegende Gatsby

Lisa's Biene de Wollige Hond

Biene is erg mensgericht en houdt van aandacht. Ze vindt het heerlijk om samen met haar mensen te wandelen maar zit ook net zo graag op een terrasje. Op deze foto is ze derde van rechts, samen met broers, zussen en moeder.

De bevalling

In de middag van maandag 27-8 wist ik het: Biene is bezig. Ze was heel aanhankelijk en wilde echt niet dat ik zonder haar de kamer verlaat. Eigenlijk dacht ik het al vroeg in de ochtend, toen ze tot twee keer toe met buik en al onder ons bed kroop om daar te blijven liggen… Jörg had moeite om haar onder het bed vandaan te halen omdat alles maar net paste . Maar ja, de hele dag hebben we een beetje rustig aan gedaan, een korte wandeling door het park en verder veel knuffelen. We hadden een rustige avond en konden op de bank zittend voelen hoe haar buik hard werd en ze af en toe een beetje rilde. Toch maar gaan slapen en in de nacht ging ze drie keer vragen om in de tuin te mogen. Daar ging ze dan hele kleine plasjes doen (wij stonden ondertussen met de zaklamp erachter, stel je voor dat er al iets gebeurt!) 

Uiteindelijk werden we dan om 5 voor 5 in de ochtend van dinsdag 26-08 wakker omdat Biene in de keuken stond en een pup kreeg! De eerste was een bruine reu van 244g, hij kwam mooi met de kop eerst. Gelijk was te zien dat hij het goed deed. 

 

We waren net klaar met alles te documenteren toen Biene al weer ging persen. Ze lag inmiddels met pup in de werpkist, lekker warm. En ja hoor, exact 27 min na de eerste pup werd pup nr. 2 geboren, een witte reu van 248g. Hij kwam met de billen eerst, dat is blijkbaar bij honden heel normaal. En ja, na weer een half uur kwam pup nr. 3, weer en witte reu in stuitligging, en deze woog 220g. Het was inmiddels bijna gewone tijd om op te staan. Na drie kwartier werd dan pup nr. 4 geboren, een bruine reu met witte laarzen voor en witte schoentjes achter. 

We gingen inmiddels al ernstig wachten op een teefje! Op de echo waren maar 4 pups gezien, maar we konden toch heel duidelijk in de buik van Biene voelen dat er nog eentje moest komen. Dus hadden we nog een kans. En ja hoor, iets meer dan 1,5 uur na de vierde pup werd pup nr 5 geboren, een oranje-witte teef van 232g. Ze kwam in stuitligging en Biene had het zwaar om haar eruit te persen. De pup had het blijkbaar ook al iets benauwd gehad, ze had in de vruchtzak gepoept.

Na deze pup bleek Biene klaar te zijn. We voelden een soort opluchting, Biene ging gelukkig en blij met haar 5 pups aan de slag en leek heel ontspannen. We gingen dus alles opruimen en schoon maken, schoon vetbed in de werpkist en we konden een wandeling maken met de andere honden. 

Na thuiskomst was alles rustig en ik begon de eerste berichten en foto’s te versturen over de geboorte van 5 gezonde pups. Biene was rustig en tevreden met haar pups. En plots, iets meer dan 2,5 uur na de witte teef, werd de tweede teef geboren! Deze is helemaal bruin, zonder witte teentjes of staartpunt. Ze had blijkbaar heel hoog gezeten en had daarom een lange weg om geboren te worden. Ook word altijd gezegd dat meisjes zich eerst nog willen/moeten poetsen, dat blijkt hier ook weer het geval te zijn. Deze laatste teef is klein (150g) maar heel sterk, ze doet het heel goed. De bevalling was weer  heel bijzonder en het blijft een wonder om mee te maken. Nu is de basis gelegt om gezonde, vrolijke en sociale pups groot te kunnen brengen.

De dracht

Die twee hadden veel plezier samen. Nu is Biene weer thuis en het grote wachten kan beginnen. Ze is vrij rustig en heeft met het warme weer niet veel zin in activiteiten. Op 25 juli hebben we een echo laten maken en Biene blijkt drachtig! We zijn erg blij.

Biene is duidelijk zwanger! Eerst werd het buikje een buik en 10dagen voor de uitgerekende datum zien we ook de tepels groter worden. Biene heeft weinig last van haar zwangerschap, ze doet aan alle activiteiten vrolijk mee.