Nina is op vrijdag ochtend in 5 uur tijd van 7 gezonde en bewegelijke pups bevallen. Moeder en kroost maken het goed, Nina is een natuurtalent als moeder. 

Het zijn 5 reutjes (waarvan twee wit) en twee teefjes.

De ouders van het nest zijn Lakeside Pride Britt (Nina) en Comes Cordes Quirin (Quirin).

 

Quirin
Quirin

Speuren

Sinds een paar maanden hebben Lisa en ik een nieuwe hobby, we speuren bij Speurenmethonden. Twee keer per maand gaan we naar Reeuwijk waar ik leer hoe ik Lisa goed kan lezen en erop vertrouwen dat ze wel weet wat we doen.... Voor Lisa is het nog even wennen dat zij de leiding mag en moet nemen maar ze doet het met veel konzentratie en plezier. 

Wienni en haar pups op visite

De kooikerpups van Wienni zijn 4 weken ouder dan die van Lisa en vandaag even op visite. Ze mochten niet kennis maken met de kleine Lagotto's, die zijn nog te klein. We gingen een rondje door het park lopen met de laatste vier pups want twee zijn al uit huis. We kwamen van alles tegen: 

Wienni op visite

Wiennie is van een vriendin en net zo als Lisa drachtig. Alleen is zij al verder en heeft al een beetje last van haar buikje. We hadden een leuke, langsame wandeling met veel gesnuffel...

Lente wandeling!

Nu Lisa gedekt is heb ik haar een kort zomerkapsel gegeven. Met stralend weer gingen we door de polder lopen. Na Pasen kijken we of Lisa drachtig is, nu is nog niets te zien. Aan haar gedrag merk ik wel al iets, ze heeft namelijk HONGER! 

 

De poot kapot

Na een heerlijke wandeling in het Delfs Hout stapt Lisa op drie poten uit de auto. Snel zie ik wat de reden is: 

Dus word de poot gewassen in lauw water, dat vind Lisa prima. Drogen, föhnen, zalf erop en tot slot een mooi verband. 

 

Het verband is "modern in de kleurgeving". Nu nog zorgen dat ze het laat zitten. Mijn ervaring met dit zelfplakkend verband (Power Flex) is zeer goed, het blijft gewoon zitten waar het zit en is ook nog makkelijk te verwijderen.

En nu bijkomen van de schrik en uitrusten.