Lagotto Romagnolo

April 2023: Er zijn pups geboren!

Flo heeft op 4 April 6 gezonde en sterke pups op de wereld gebracht. De wollige paaspups kunt u hier volgen


geen Labradoodle
Lisa, Biene, Flo (vlnr)

De Lagotto komt voor in verschillende kleuren. Hier ziet men drie kleuren: bruin, wit met bruine platen en (vuil-)wit of licht oranje. Het zijn robuust en compact gebouwde honden met een ideale maat van 46 cm voor reuen en  43cm voor teefjes.  

De krulvacht van een Lagotto voelt een beetje ruw (als een schaap) en de hond verhaart niet. Dat maakt dit ras vaak geschikt voor mensen met een allergie voor honden. Lagotti zijn sportieve honden voor een actieve baas, ze hebben een meer dan gemiddeld behoefte aan beweging. Over het algemeen zijn ze vrolijk en zeer op de mens gericht.

Oorspronkelijke taak

met 4 maanden
met 4 maanden

De Lagotto hoort bj de groep van waterhonden net zoals de Barbet, Portugese Waterhond en Spaanse Waterhond. In Italie en Frankrijk worden nog steeds Lagotti (dit is het meervoud van Lagotto in het Italiaans) ingezet om truffels te zoeken. Ze hebben een fijne neus en weinig aanleg om achter wild aan te gaan, vandaar zijn ze erg geschikt voor deze taak. De "jacht" op truffels kan veel geld opleveren en een goede hond kan dan ook veel waard zijn.

Maar ze zijn hun oorspronkelijke taak als waterhond zeker niet vergeten! Veel Lagotti apporteren te land en te water erg goed en graag.

Het leven met een Lagotto

Ik ben leuk!
Ik ben leuk!

Een Lagotto is een vrolijk en erg actief hondje. Met een lange wandeling op zondag middag zijn ze niet tevreden en dan zullen ze zich thuis op een manier vermaken, die de baas meestal niet kan waarderen. De goed gefokte en gesocialiseerde Lagotto neemt het leven zoals het komt en probeert er een feestje van te maken. Lagotti blijven het hele leven lang ondeugend en proberen nieuwe dingen uit. Ze zijn vaak erg gericht op hun baas en dat maakt van een Lagotto een heerlijke gezinshond.

Op de training doen sommige Lagotti het heel goed, maar ze hebben wel een handler met gevoel voor humor nodig! Herhalingen vindt de intelligente hond al gauw saai! Plezier in het werken voor de baas zal dan ook voorop moeten staan in de training. 

 

We zijn lid en fokken volgens de regels van de Lagotto Romagnolo Club Nederland en de Raad van Beheer.