Beertje (Rufus), Koda (Pippin), Basso, Gibbidh (Bilbo), Hayca, Melba, Flo (Dora) , Buddy (Lotho)
Beertje (Rufus), Koda (Pippin), Basso, Gibbidh (Bilbo), Hayca, Melba, Flo (Dora) , Buddy (Lotho)

Op 22. Juli 2020, in het jaar van corona-lockdowns kwamen de Hobbits op de wereld. 

Vader is Germes: Art Fantasy Germes

Misschien komt het door de vader, die op jonge leeftijd al van Russland naar Nederland reisde: de Hobbits zijn een  reislustig volkje. Maar eerst naar de fotoshooting (met dank aan Mariska Landmeter):

Basso

De blonde Basso leeft een groot deel van het jaar met zijn mensen in Frankrijk en heeft van daar uit al veel van Europa gezien.  Hij is zelfs een van de hoofdpersonen in een boek!

Hayca

Hayca, de gevlekte teef, is met haar bazin naar Canada verhuisd.  Ze stelt zich zelf voor: Hallo, ik ben Hayca de Wollige Hond, en een echte globetrotter! Als pup ben ik opgegroeid in Nederland, maar het vrouwtje wilde naar Canada. Natuurlijk mocht ik mee. Dat was wel heel spannend, lang in de bench, een hoop lawaai, en die vliegtuigen stinken ook behoorlijk. Maar in Canada is het leuk, veel natuur, veel wandelen en veel lekkere luchtjes. Ik heb het best naar m’n zin. Binnenkort moet ik weer terug vliegen naar Nederland. Maar ik ben nu een ervaren wereldreiziger, dus dat komt wel goed!

Gibidh

Gibidh (Bilbo de Wollige Hond) was de donkere doerak met de gouden halsband in het nest. Nu woont deze stabiele, zelfverzekerde reu die nooit ruzie zoekt in Cork, Ierland. Samen met zijn grote vriend Gusto boezemt hij waarschijnlijk de Ierse kabouters angst in.

Samen met Gusto aan het rennen. 

Gibidh heeft in 22 twee shows gelopen KCM van de LRCN: Uitmuntend
29-10-2022 Irish Gundog & Field group: Excellent . Hij heeft alle screening onderzoeken met goed resultaat afgesloten en is beschikbaar voor dekking.

Gibidh tijdens de jachttraining.