Gina

Nest 2016

In de sneeuw buiten

Ze proberen verschillende slaapplekken uit. In een kleine bench, in het mandje, op een kratje. ┬áFavoriet is het mandje, ik denk dat we een tweede nodig hebben┬á­čśé

Week 4: tandjes krijgen

Deze week zijn de tandjes doorgebroken. Bij alle pups kan ik nu de hoektanden zien, bij de meeste zijn ook al snijtandjes te zien. De kiezen achterin zijn vooral te voelen, het zijn echte joekels! De pups reageren steeds sneller op de omgeving. Als iemand in de ren komt, lopen ze naar hem toe en happen in de voeten of broek. Dat gaat alles nog langzaam en voorzichtig, maar ze hebben al interesse in alles wat nieuw is in de ren. Speeltjes, kleedjes, schoonmaakspullen: alles wordt onderzocht. Een nieuwe doos om in te kruipen is altijd welkom. Ze mogen met mooi weer voor het eerst buiten en vinden het gelijk heel leuk. We krijgen al de eerste visite.

Week 3: de wereld word groter

Een klein beetje groter dan, ze kunnen nu namelijk horen en zien, en ze kunnen ook al naar de tepel toe lopen! Als Gina voor een voeding in de werpkist komt is de opwinding groot en alle pups vallen over elkaar op zoek naar de beste plek.

Gina voedt meestal staand en gaat alleen 's nachts nog liggen voor haar kroost. De eerste tandjes kan ik niet alleen voelen maar ook zien en het eerste vlees hebben ze ook al op. 

Week 2: slapen, drinken, groeien

Week 1: drinken, slapen, groeien

Gina is een heel ontspannen en attente moeder.
Gina is een heel ontspannen en attente moeder.

Het zijn 6 gezonde pups, twee reutjes en 4 teefjes. Een teefje is oranje en de andere pups zijn bruin met witte aftekeningen. Eentje heeft pantoffels, eentje schoenen, eentje halfhoge laarzen, eentje laarzen. Van onderen zien ze er heel komisch uit! Maar ze houden er nog niet van om op de rug te liggen, foto's moeten wachten. 

Gina

Gina in Hoek van Holland
Gina in Hoek van Holland

Gina is haar roepnaam, met stamboomnaam heet Gina:

Ninas Nobel Nellie de Wollige Hond.

Gina woont in Arnhem en ze is een zeer sociale, vrolijke, open hond.   

 

 

 

 

 

Tappo (Comes Cordis Tappo) is een gezonde en sociale reu die als therapiehond word ingezet. Hij is een gediplomeerd therapiehond en helpt zijn baas tijdens haar werk als equitherapeute met gehandicapte kinderen. De naam Tappo is Italiaans voor "kurkje" of "dopje"

Op 29 November is Gina gedekt. De dekking verliep ontspannen voor een historische coulisse 

Het buikje groeit

Gina als pup

Met 12 weken is Gina donkerbruin en heeft een grote vriend.

 

Gina is op 8-11-2013 bij ons geboren. Haar ouders zijn Comes cordis Quirin en Lakeside Pride Britt (roepnaam Nina)

Gina werd als zesde geboren, ze heeft nog 5 broers en een zus. Hier is ze twee dagen oud.

Gina met 6 dagen
Gina met 6 dagen

Gina werd donkerbruin geboren. Later werd het vacht lichter en met het knippen kwam weer een donkerbruine hond te voorschijn. Inmiddels is Gina niet meer donkerbruin, ze heeft een heel mooie Caf├ę Latte-kleur.┬á

Download
Stamboom G-nest van de Wollige Hond.pdf
Adobe Acrobat Dokument 2.8 MB