De uitslag / Das Ergebnis

Lars und Linus
Lars und Linus

Vanmiddag belde de neuroloog van de Wagenrenk om mij de uitslag van de sectie mede te delen. Linus had al tijdens de dracht een (waarschijnlijk) protozoaire infectie opgelopen waadoor zijn kleine en grote hersens, zijn ruggenmerg en ook zijn nieren waren aangetast. Hij had een erg kleine kans om ouder te worden dan 5 maanden, de beslissing om hem in te laten slapen was dus de juiste. Erg blij ben ik met de opmerking van de patholoog: “Er zijn geen aanwijzingen voor cerebellaire abiotrofie.”  Het was dus geen erfelijke afwijking. Nu kan ik de nieuwe eigenaren van Lucie bellen en ze kunnen haar komen ophalen. De vraag is nog hoe hij aan deze infectie kwam.

Heute Nachmittag rief der Neurologe von Wagenrenk an um mir den Obduktionsbefund mitzuteilen. Linus hatte schon während der Trächtigkeit eine Infektion mit (wahrscheinlich) Protozoen, wodurch sein Kleinhirn, sein Großhirn, sein Rückenmark und auch seine Nieren beschädigt waren. Seine Chance, älter zu werden als 5 Monate war sehr klein, darum war der Entschluss, ihn einschläfern zu lassen der Richtige. Sehr froh bin ich mit der Bemerkung des Pathologen “Er zijn geen aanwijzingen voor cerebellaire abiotrofie.” Es war also keine erbliche Abweichung. Jetzt kann ich die neuen Besitzer von Lucie anrufen und sie können sie abholen. Die Frage ist noch, wie es zu dieser Infektion gekommen ist. 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0