Pups geboren 5 september 2018: Sarko x Wiske

Alle pups zijn al besproken

Ze zijn nu 5 dagen oud, groeien als kool, drinken, slapen, drinken, slapen...

Illico Presto de la Forêt des hauts de Galgals: Sarko

Deze mooie jongen wordt Sarko genoemd, woont vlak bij Antwerpen en voelt zich helemaal thuis bij een gezin met een kleutertje. Sarko is een rustige en trouwe hond. Hij speelt en apporteert (natuurlijk!) graag. Hij  heeft de mooiste titels behaald op diverse shows, ook voor zijn prachtige lagotto-krullen. Maar het belangrijkste is toch zijn betrouwbare, zachte karakter. Hij is bij uitstek dé beste partner voor onze Wiske!

Sarko voor de dekking:

Sarko

Gijsje de Wollige Hond: Wiske

Wiske, vrolijk en nieuwsgierig, woont bij ons in Batenburg samen met onze (forse) kater de Britse Korthaar Jimi en in de tuin 5 kippen. Ze is lief, aanhankelijk en erreggg slim. Ze lijkt in haar doen en laten erg op Gina, maar ook ophaar Duitse vader Tappo, die ‘werkt’ als therapiehond. Wiske is nu twee-en-een-half jaar oud en kwam uit diverse shows uitstekend uit de bus. Net als Sarko is zij getest en vrij van allerlei voorkomende ziekten en afwijkingen. En: samen scoren zij een 0% inteeltcoëfficiënt.

 

De bevalling

Om de haverklap naar buiten, miniplasjes, rillerig, onrustig, aanhankelijk … Onze Wis kondigde het duidelijk aan: “we gaan beginnen”! Alles stond klaar, ze had al weken in de werpkist geslapen, maar toch besloot ze op het laatste moment, ’s nachts rond een uurtje of  3 dat ze buiten wilde blijven, maar daar ook wilde blijven…. Ze begon te graven onder de tafel in het grind, en daarna in het pikkedonker 

achter in de tuin onder een bankje. Wij bleven er natuurlijk bij. Het zal toch niet…. Echt overtuigen dat binnen beterwas, ging niet, dus we droegen haar met haar dikke buik en al toch maar naar binnen. Ondertussen was Kerstin als een ware vroedvrouw kordaat, maar heel zachtjes, binnen komen stappen. Wiske had zich binnen ondertussen ingegraven in een stapeltje dekens in een donker hoekje bij de bank. Gewoon rust nu, vonden we. Daar wil ze nu liggen, laat maar even. Nog geen kwartiertje later kwam het eerste pootje met witte teentjes naar buiten. Daar was de eerste, in stuitligging! Kerstin heeft tijdens een wee even de pup iets gedraaid. Dat hielp. Maar desondanks, Wiske moest toch flink persen. Om 4.16 uur werd hij geboren, met de ‘r’ van een reuzenreu. Puh, daar had ze met deze pup als eerst geborene, een flinke kluif aan. Meneer woog maar liefst 330 gram! Donkerbruin, glanzend en direct levendig. Deze jongen heeft witte teentjes en een witte bef. 

Wiske had na een kwartiertje er geen enkel bezwaar tegen dat we haar even optilden en lekker in de werpkist legden, natuurlijk wel met haar dierbare boefje, want gelijk met haar pup zijn haar moederinstincten geboren. Ze staat op scherp en houdt alles in de gaten. En wat een gelik en gelik, van top tot teen en omgekeerd. Een supermassage al vanaf de geboorte, wat lekker toch. De tweede pup kwam drie kwartier later, op z’n gemak; dit reutje kwam er soepeltjes uitgegleden, zijn brede koppie eerst. Dat scheelt toch veel, want ook hij was flink, 270 gram! Helemaal bruin op één klein wit teentje na…. Beide pups waren al flink aan het drinken (dat stimuleert ook enorm) toen nummer drie werd geboren, om 5.26 uur. Eerst de placenta, opgeruimd staat netjes en dan dus: een teefje. Haar witte pootje naast haar hoofdje, alsof ze wilde zwaaien: ‘’hallo, hier ben ik”! Een flinkerd weer, 256 gram, donkerbruin met scheve witte laarsjes, achter witte teentjes, een witte bef èn om het af te maken: een wit puntje aan de staart. Toen nummertje vier geboren werd, was het al licht, 7.50 uur. Weer een stuit, maar nu had Wiske geen moeite meer met weer zo’n flinkerd. De weg was gebaand. Een reutje, in het vlies geboren. Met de helm op noemen ze het ook wel. Een geluksjongen dus. Hij is getekend door een witte bles. Dat steekt schattig af op dat mooie brede bruine koppie. Verder heeft deze jongen een stoere witte bef en witte teentjes! Hij woog 2.60 gram.

 

Ze groeien als kool. In de haartjes zie je al wat slag komen, de aanleg voor de krul. Nu is dit grut nog donkerbruin. Maar hoe ze er over twee jaar uit zullen zien, geen idee. Het zijn toverballen die ons in elk geval vanaf de eerste minuut hebben betoverd… 

Welkom op de wereld!

De dracht

Bij de dekking was er nog net geen hittegolf en hebben ze ook nog lekker gespeeld. Maar na de dekking sprong Sarko toch maar even lekker de vijver in! Maandag de 30stejuli wordt een echo gemaakt en dan weten we zeker of Wiske  ‘opgenomen’ heeft. We kunnen haast niet wachten! Maar gezien haar gedrag denken we nu YES…..

Wiske


Alle pups zijn al besproken

gonniehendriks10@gmail.com