Kooikerhondje Rakker

Rakker is geboren op 05.03.2001 en overleden aan een beroerte op 19.09.2014. Hij was een erg leuke hond en gezond tot de laatste dag, zijn enige "ouderdomskwaal" was dat hij niet meer zo veel en snel wilde lopen.

Op latere leeftijd¬†had hij een soort baantje, hij mocht oppassen in de hobbykwekerij¬†van¬†een vriendin. Dat deed hij dan ook met volle inzet ūüėä

Rakker doet graag behendigheid
Rakker doet graag behendigheid

Rakker heb ik bij de KC Delft helemaal met de clicker getraind en ook in de opvoeding heb ik de clicker veel gebruikt. Met Rakker heb ik de puppy cursus en de EG gevolgd, daarna  Doggydancing en dat hebben we lang gedaan.

Als groep van 4 handlers met 4 honden hebben we een keer aan een wedstrijd bij Martin Gaus deelgenomen en we hadden een optreden in de erering op de show in Leiden.

 

Behendigheid en Gehoorzaamheid hebben we bij de HSV de Brandersstad gedaan.

Parallel ben ik altijd G&G blijven trainen. Rakker heeft dan ook een GGB diploma. Voor de GG1 zijn we gezakt doordat de "blijf" erg instabijl was, ik heb het dan ook niet meer geprobeert om nog een keer examen te doen. We hebben vaak meegelopen in het Demoteam van de VHNK en doen daar veel G&G oefeningen maar ook een beetje doggydancing.

 

Nakomelingen van Rakker

Jahr teefje kennelnaam Nakomelingen
16-1-03 Delphine van Muskyteira Y... v.Youngmuskyteira   3reuen,5teven
28-10-03 Revke van Muskyteira J... v. Muskyteira   5reuen, 1teef
4-2-04
Zingara van Doralyteira   -   1reu, 4teven
21-3-04 Lyske Dora van Doralyteira  U.... v. Doralyteira
  5reuen, 2teven
 2-10-08
Ruby Rijka of Withe Sparkle (Juffie)
E... von der Casa Cinderella
  2reuen, 5teven
 1-10-07 Manusia's Dusty     2teven
 10-3-09
Dreslion's Freya     1reu, 8teven

 

 

 

 

Rakker is, net als  de meeste kooikerhondjes, gek op eten. En dan kunnen wel eens leuke dingen gebeuren, als de patat heel diep in een zakje verstopt zitten: